حوزههای علمیه شیعه همواره مهد تربیت عالمان و دانشمندان متخصص در رشتههای مختلف علوم عقلی و نقلی (تفسیر، کلام، اخلاق، فقه و...) و مجتهدان زمان شناس و عالمان دینشناس بوده و توسعه و گسترش بسیاری از علوم بشری مرهون تلاشهای آنان است. تلاشهای فکری و کتب تألیفی آنان شاهد این مدعاست.
حوزه علمیه قم الحمدلله امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، با هدایت و پشتیبانی روحانیت معظم و مراجع عظام، عنایت خاص رهبر انقلاب مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و با برنامهریزی و سیاستگذاری شورای عالی حوزه، به مرکزی علمی و جهانی تبدیل شده است و دانش پژوهان بسیاری از سراسر عالم جهت کسب فیض به این مرکز سرازیر شدهاند. و بهحمدالله اغلب دانش آموختگان آن، هر کدام سفیری تیزبین و دلسوز برای تبلیغ اسلام در سراسر جهان پراکنده و باید چنین باشد. «منه یفیض العلم الی سایر البلاد».
رشد و بالندگی این نهاد مقدس، با اشراف و اطلاع مدیران و سیاستگزاران حوزه بر زیر مجموعههای خود میسّر میشود و تحقق این امر مهم منوط به آگاهی آنان از آمار حوزویان و کم و کیف منابع انسانی و ساز و کارهای لازم مورد نیاز است.
نقش آمار و اطلاعات در برنامهریزی، ساماندهی و تصمیمگیری امور اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و اهمیت آن در تصمیمگیریها و استفاده بهینه از امکانات واضح و روشن است. عقلا و اندیشمندان جهانی بر نقش دانش و آگاهی و درست فکرکردن و تعقّل در امور تاکید فراوان دارند. جامعهای سعادتمند است که بر دانشمندان خود تکیه کند و از اندیشه و آگاهی آنان بهره جوید.
لذا این واحد با هدف شناسایی، جذب و ارائه آموزشهای مکمل کاربردی روحانیون و فضلاء محترم استان به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
اهداف:
1. شناسایی و جذب طلاب و فضلای مستعد، کارآمد، متخصص و دارای شرایط احراز مشاغل مصوب و متناسب با شأن و جایگاه حوزه.
2. برقراری ارتباط مستمر با مراکزو دستگاههای متقاضی و شناسایی مراکز و مؤسسات دولتی و مستقل و ظرفیت شناسی وشناسایی قابلیتهای کمی و کیفی محیط کار و ایجاد امکان بهرهمندی طلاب و فضلا از فرصتهای شغلی.
3. تسهیل در امر جذب و گزینش طلّاب
4. نظارت کمّی و کیفی بر خروجی از حوزه و نظارت بر عملکرد خروجیها در ادارات و مؤسسات.
5. ایجاد فرصتهای شغلی جدید و متناسب با نیازهای روز جامعه و ایجاد بستر مناسب برای حضور فعّال طلاب و فضلا در جامعه در جهت پاسخگویی به نیازهای علمی و فرهنگی و اجرایی کشور.
6. برنامهریزی در خصوص افزایش ضریب بازده حوزویان.
7. راهاندازی آموزشهای کاربردی کوتاهمدت قبل از معرفی و بعد از اشتغال طبق سفارش و نیاز مرکز ذیربط در جهت ارتقای توان علمی و سطح آگاهی روحانیون شاغل.
8. بهینهسازی آموزشهای حوزه متناسب با نیاز جامعه و پیشنهاد به معاونت آموزش.